Maukie - the virtual cat 2

sâmbătă, 20 februarie 2010

Si daca....


Si daca din cutie ar fi iesit iubirea, pacea si credinta,cu totul altceva ar fi fost... Dar zeii asa vrura, ca oamenii prin agonie sa isi gaseasca pacea si iubirea ca apoi sa aiba credinta si sa constientizeze ca viata e scurta dar o poti face lata; plina cu greutati dar imbelsugata in  placeri ispititoare! Asa ca  MEMENTO MORI  si traieste clipa!

2 comentarii:

Cristian spunea...

Frumos indemn,acest Carpe Diem, insa depinde si de persoana, ca nu tuturor se preteaza.
In ceea ce priveste Speranta si cutia Pandorei, logica spune ca magia Sperantei nu ar trebui sa existe. Toate relele au iesit in lume(Cum de in cutie erau numai rele si Speranta?) si astfel au luat nastere lacomia,gelozia, etc. Speranta a ramas in cutie, deci a ramas in nefiinta. Inainte si celelalte erau in cutie, deci in nefiinta. Speranta trebuia sa ramana in continuare asa.
Asta imi zice mie logica. Omul de ce a interpretat taman invers mitul? Tare as vrea sa stiu greaca veche, sa vad un textul cu ochii mei si sa ma conving ca asta scrie! Nu mi se pare ca grecii vechi, niste filozofi si logicieni de inalta clasa, ar fi gandit asta mai prost ca mine, si ar fi interpretat astfel legendele lor.

Ai vreo idee despre cum s-a sucit povestea asa de mult?

Cutia Pandorei spunea...

Indiferent daca speranta ar fi iesit sau nu din cutia mea sau daca e o inventie a zeilor ca omul sa isi accepte conditia , ce s-ar fi intamplat daca in vremuri de rastriste, de boala, de suferinta , ea nu ar exista. Asa ca tot am reusit sa las un lucru bun in urma-mi....PANDORA